Navštíveno 2746x

Zaregistroval jsem se na bastlířským fóru:-) Že se něco dozvím o homehifi. Podívejte se na tenhle příspěvek:
[ Link ] Věděli jste, že jsme hovada? :-)
No docela hustý: podlě mě ty lidi co přispívaj na to forum je banda týpků v brejlích co nosí kostkovaný košile a hnědý manžestráky po dědovi, znaj na zpaměť celej katalog od Conrada a Tesly a když je vzbudíš o půlnoci tak ti vyjmenujou celou řadu reproduktorů od MCFUN :OD asi tak :o)
:-) jen lituju, ze nejakej z tech umelcu na tu Emmu nebo dBDrag nejde :-)))

22.10.2006, 16:40 |
petis Jako Route.
Maj plnou hubu kecu a skutek utek:-)
Je to fičák. Fakt to nemá cenu s nima řešit.
banda trotlů chudák borec asi je z nich v pasti.tam je asi heslo at žije DEXON:-)a nejlepší autoradia sou xplody:-)sem se zasmál..
Na takový fóro bych se bál i přihlásit, jsou tam ostříí a striktní hoši :-)
Diskuze na tom linku pokračuje :-) Docela mě to začíná bavit. Pár primitivů tam zkouší útočit, ale to chce klídek :-) Kdybych tam sem tam napsal nějakej nesmysl, tak sorry :-) Jo, nevíte náhodou někdo, kdo od nás odpálil Aliante? Prej několik kousků :-))))

23.10.2006, 16:49 |
Tuner#2 | Upraveno: 2006-10-23 17:37:00
Ale v pár věcech mají pravdu. Hlavně některé parametry dnešních basáků jsou úplně nesmyslné a všechno se dělá pro malé objemy s velkým zdvihem membrány, ale to, že ta membrána s kmitačkou a cívkou je potom těžká jako prase, má to prachbídnou citlivost a tím pádem se slabším zesíkem to vůbec nehraje a nebo nekvalitně je fakt. Podívejte se na některé woofery od JL audio, nebo třeba ta Alpina co dostala EISU. Jeden z nich jsem dával spočítat známému co má přištup k profi programu a měříčí technice na výpočet objemu a vysmál se mě, co je to za shit a to ještě neznal jeho cenu :o))
Proč se na doma pořád dělají kvalitní repro s velkou ozvučnicí (na 30 cm třeba 100 litrů), když by mohli udělat 30 cm do třeba 30 - 40 litrů jako máte v autech? Protože by to bylo na úkor velkého zdvihu a tím velkého zkreslení a citlivosti. Ono to home hifi pánové souvisí s autohifi víc než jste si schopni připustit a fyzika má svá pravidla.
Jen tak pro zajímavost, je to člověk, kterému je 56 a v oboru se pohybuje už 30 let a doma hraje částečně na Accuphase a částečně na vlastní zkonstruovanou aparaturu s vlastně navrženými reproduktory. Můžu zodpovědně říct, že má doma jeden z nejlepších zvuků co jsem kdy slyšel a to znám v podstatě celý průřez high-endem u nás.
Tím nechci říct, že s nima souhlasím ve všem, ale ve spoustě věcí mají 100% pravdu.

23.10.2006, 19:09 |
petis Ale docela prdel je že toho Sinclaira maj asi za boha.
To je samý Sinclaire řekni dalo by se dneska sehnat, nebo vypočti tohle.
Tím nechci říct že Sinclair nic neumí ale o ostatních bych řekl že maj pramálo praktických zkušeností at už s HomeHifi nebo nedej bože s Ahtohifi:-)) Spíž to znaj z katalogu jak už bylo řečeno:-))
Route88: Možná je Ti to k smíchu, ale nikdo z Vás mě nedokáže vyvrátit nějakým důkazem to, že opravdu dnešní prodikce wooferů do auta je honba za nesmyslně malým objemem, ale je to na úkor něčeho a to kvality parametrů jednotlivých repro - v tom mají ty kluci pravdu a pokud do problému vidíš trochu víc, tak to nemůžeš popřít.
Sinclair je machr, vi toho fakt hodně, sam jsem s nim mel co docineni. Udavany prikony a vykony to je tema samo o sobě, protoze kazdej vyrobce to uvadi pri jinym kmitoctu, podminkach, teplote, to samy citlivost, impedance, ktera se meni s frekvenci atd. Pravda je ta, ze fyziku neokecame a kdyby se do velkyho multivanu dala PA bedna eminence 103dB kazdej basak 18" byli tam dva a kazdej mel 300litrovou bednu, tak to udela vetsi tlak nez 8x 12" s gumovym zavesem a buhvi jakou membranou, a to ten prikon bude muset bejt xkrat vetsi.
Spousta lidi, i tady na foru jeste nevi, ze to neni jenom o wattech ....
tuner: to je pekny, jenze na co velka ozvucnice, kdyz normalni basak ma xmax 6mm a woofer treba 20mm ? pokud to dokaze natlakovat, tak proc by mel mit velkou ozvučnici? jsou to konstrukcne jiny repraky, technicky napred nad homehifi, protoze tam staci klasika konstrukce ocelovej koš, u velkejch repraku pak litej a papirova, nebo polypropylenova membrana. U auta je to podstatne slozitejsi, nehlede na to ze od plechu se zvuk nehorazne odrazi, proto to zkresleni. Ale autohifi ušlo hodně velkej kus dopředu.... I kdyz mi pripada, ze stejne nejlepsi zvuk je z home hifi kvalitni produkce.
Kuprikladu ja jsem si ladil bedny pul roku, nez se mi ten zvuk libil :D (home hifi)
Jak Reproboy, Sinclar ví,ale někdy podlemého trochu hází věci do jedné kupy
ReproBoy: jeden z prvních sw sem měl v autě 2xEM 15delta LF, tak vím co dokáží,,, nehrajou špatně, ale podle Sinclára až tak nahraně srovnávat to a to je podle mého né moc profesionální ,,,
jdoizo: no sinclair si hlavne mysli, ze spasi svet, ze je buh a podle toho se taky tak ve svych threadech chova... takze asi tak, ja ho rad nemam. Vi toho hodne ale je strasne namyslenej a odmita byt i necim malym poradit. Jakmile ma nekdo jinou teorii jak on tak je zle.
jdoizo: muj byl Celestion 15D150, ARN 312 atd... :D
stejne si myslim ze nejlepsi jsou PA repraky, genialne jednoduche...
btw, ještě k sinclarovi jak rozebíral MAcaudio, který měl 20 páru FETu, a soudil že dneska to už jakoby není, tak má A6, má rozpis vnitřku, kde je 16párů IFRZ44R a 44Z, 22párů budičů a koncovejch Motoroly-ON 2N6488/6491, kondíky Elna,Nichi, a 0.1% rezistory,,,
P.S. Zapojuje se někdo přímo z fora nebo ne?
To reproboy:
je šíleně zaujatej,taky ho nemám rád "ala" z www.zesilovace.cz, ho taky na 100% záš :-) , PA papír, plechovej koš většinou (jak které), závěs vlnkovej, impregnovanej papír, má JLa 12W6 na výše uváděné A6, líbí se mi to, skoro stejně se mi líbí charakteristika Kitu od PD,Eminence,ale v autě je to jiné , protože si tam dát 90L BR s eminencí jen tak nejde, pro mě sečteno a podtrženo, diskuze je vedená pod sinclárem, který vidí stroze okolí mimo jeho PAček, nic není lepšího, spíš ani nemůže být, je pro mě v příspěvcích mrtvý člověk, když sem se jendou na prodance konfeře ptal zda tam mají 50mmq , klidně i 4x10mmq apod tak mě,,,,

24.10.2006, 15:08 |
Smrada (M)
Me taky ne
mě taky ne :( před minutou sem tam byl, asi to blokly pro AHC členy :D ...

24.10.2006, 15:10 |
Smrada (M)
Pise to chybu, ze je toho na nej moc
ReproBoy: To co píšeš nemá moc hlavu ani patu.
....technicky napred nad homehifi, protoze tam staci klasika konstrukce ocelovej koš, u velkejch repraku pak litej a papirova, nebo polypropylenova membrana. U auta je to podstatne slozitejsi, nehlede na to ze od plechu se zvuk nehorazne odrazi, proto to zkresleni....
To je fakt mazec :o)) Proč asi Bowers a Wilkins mají už leta od nejlevnějších modelů koše z hliníku, membrány z kevralu a dnes basové repro ze směsi Rohacell??? když by jim dle tebe stačil papír max. polypropylen?
Další příklad za vše je Focal, který konstrukčně má skoro to samé na doma jako do auta a membrány jsou speciální sendvičové konstrukce W - to asi taky mají zbytečně a asi je divný, že se ty repro celkem hodně podobají těm na doma...
Ohledně dlouhého zdvihu - to je právě ono. Je sice hezké, že membrána má dlouhý zdvih a tím jde použít v menším objemu, při zachování mezního kmitočtu jako u velké bedny s repro s malým zdvihem, ale impulzivní odezva měřená, bude u repro s malým zdvihem ve velkém objemu úplně někde jinde!!! Nehledě na to, že spotřeba výkonu u takových repro je hrozná.
Ohledně údajů, tak pokud je to seriózní výrobvce, tak trvalý příkon je jasný. je to prostě to, co trvale ustojí vynutí cívky.
Citlivost je udávaná buď při 1 nebo 2,83V z 1 metru a buď to nebo to je zas jasně dané. pokud někdo měří s větším napětím, tak citlivost je řádově o 3 db méně.
Charakteristika je +/- 3 dB a zas je to údaj, který mluví za vše.
Bavíme se o seriózních výrobcích!!!! ne např. Magnat, který neuvádí toleranční pásmo - to je pak údaj na nic....
A ohledně PA - kde jste vzali, že mají pouze plechový koš a že kvalita je nic moc??
Ten známej má repro na zakázku vyráběné ve švýcarsku (firmu si nevzpomenu),ale má to litý koš, magnetický obvod s kmitačkou tam má z 50 cm repro co mají v nabídce, ale membrána a koš je jen 40 cm, má to v cca. 220 litrech a lepší podání basů než u něj jsem v životě neslyšel a to jsem slyšel i několikrát Wilson Audio Grand slam za 2,5 mega!
Jen pro zajímavost to PAčko ho vyšlo na cca. 60.000,- kusa jsou firmy, které dělají opravdu velmi kvalitní PA repro a jejich parametry jsou fantastické narozdíl od těch repro s citlivostí 80 dB, dlouhým zdvihem a spotřebou výkonu v řádech kilovat....
Holt to není jen o znalosti autohifi, ale chce to vidět trochu dál :o)
tUNER: nejsi objektivní.
podle mého je pravda to že PAčka na volnám prostranství jsou nej, měl sem PA v autě, kamarád také,ale není to ono, proč by měl hrát lépe PA repro v autě a proč to lidí tvrdí (obecně), kdyby to tak bylo, tak by se přeci používali PAčkové,
kdo nemá hlavu a patu , není objektivní není podle mého Reproboy,ale tuner 2....
jdoizo: přečti si vše co jsem napsal větu po větě a v klidu a napadni jednu věc co jsem napsal....
Proč PA v autě ne? protože málokdo je schopen na jednu 30cm repro vyčlenit 200 litrů, to je fakt, ale ten vývoj, který je dnes u auto wooferů jde opravdu trochu někam jinam a dobrý zvuk z toho dlouhozdvihového repro být prostě nemůže a nebo pouze s hoooodně velkým výkonem. PAčku s citlivostí 100db a více stačí podstatně menší výkon nehledě na to jak se chová při měření zkreslení a impulzivní odezvy.
.... měl sem PA v autě, není to ono měl sem 2xEM Delta LF, citlivost 100dB, 1kW RMS na 4ohm ,,, viz.
[ Link ] tak trochu vím oč jde ....
Hrady měl také v autě PD, taky se po době uchýlil k autohifi repru, protože to nebylo ono,,,
Jdoizo: tak to asi nevíš. protože jen pohleden na ty repro, tak odhadem aby začínali +/- 3 dB na 30Hz, tak by jsi potřeboval tak 150 - 200litrů a ne těch 50 v kterým jsi je měl. proto to hrálo "tvrdý" a jen vyšší basy a nebylo to ono. To je celý problém, že tak velký objem do auta málokdy dáš, ale pokud se bavíme v samotných reprech a tom jestli jsou kvalitní nebo ne, tak to nic na tom co jsem psal nemění.
Já PA jak na doma, tak v autě taky nemusím, ale pokud se jim dá co potřebují (objem), tak opravdu z hlediska naměřených parametrů budeš těžko hledat konkurenci.
Přečti si znuvu všechny tři přízpěvky a kde jsem podle Tebe kecal?? kecal reproBoy s tím, že pro home hifi stačí plech, polypropylen a pod. blbosti a tam jsem popsal jak je to s Focalem a třeba Bowersem.

24.10.2006, 16:05 |
jdoizo | Upraveno: 2006-10-24 16:07:44
... klik myslíš že měla ozvučnice pro ty 2 15palce... už se k tobě nevyjadřuji ,,, ozvučnice byla předepsaná, pro obě 180l nazdar,,
jdoizo: Já jsem psal objem pro jeden a to jen od oka - možná by to bylo třeba i 200 - 250 litrů na jeden ane na dva. pokud měla 150 - 200 na dva tak je to zatraceně málo...
Je vidět, že fakt vidíte jen něco slepě, ale kdo z Vás měl přístup k měřící technice a měl možnost si naladit ozvučnici pro repro jak podle impedanční křivky, tak podle charakteristiky frekvenční?

24.10.2006, 16:21 |
Hrady Tuner#2: ja jsem pristup k merici technice mel a i se v tom dost pohybuji a proto vim, ze to co jsi napsal ted je s prominutim naprosta picovina...dat do 250 litru Deltu 15LF muze vymyslet jen inteligent, protoze sice ti klesne dolni mezni kmitocet, ale co ti to bude platne, kdyz ani z pulky nebudes moct vyuzit vykon toho repra kvuli nadmerne vychylce...a to ani nemluvim o skupinovem zpozdeni...tech 180 - 200 litru, jak psal jdoizo, je pro 2 delty uplne optimalni objem...

24.10.2006, 16:24 |
jdoizo | Upraveno: 2006-10-24 16:48:19
Tuner: Přímo pro Eminence Kity s EM 15LF a hornama to bylo odmřované od HUBERTA z prodance, jeslti víš o koho jde a jaké má vybavení, tak tvuj příspěvěk nad hradym je bezpředmětný,objem byl pro jeden 15palc okolo 90L...
Hrady: Já to nepočítal, vždyť jsem psal, že jsem to střelil jen od boku a je to zhruba to, co platí pro PA takového průměru - samozřejmě můžou být repro s jinými parametry, kde to vyjde jinak.
Podstatné je, že se tady bavíme o konstrukci repro a jestli náhodou dnešní sklon k reprům s velkým X max. je dobře a nebo špatně.
Větší blbost napsal ReproBoy ohledně repro na doma a do toho se nenavážíte?
Můžem se tady začít urážet a nadávat, ale spíš jsem to chtěl pojmout jako diskuzi s tím, že se možná najde někdo, kdo nevidí jen autohifi, ale zajímá se o zvuk a repro jako celek.
kdyby to byla diskuze o něčem , spíše s tím kdo tomu rozumí, tak bych se myslím nejen já a mnoho více lidí přidalo, myslím že největší blbosti a nesouvisející blosti jsi tu napsal nejspíš ty

24.10.2006, 18:39 |
Hrady Tak ja Vam neco reknu, do ozvucovani trochu delam, byt jen na okresni urovni, je to moje hobby. Beden uz jsem postavil nekolikero a nemyslim tim nejaka orezavatka, ale bedny, se kterymi se da jiz mluvit o ozvucovani, viz foto dole...
Za 1) nevim, kde jsi splasil, ze pro 15" PA reproduktory je doporuceny objem 200 - 250 litru...podel si to dvema a dostanes optimalni hodnotu pro 95% profi patnactek (rozumeno v BR).
za 2) sam jsem mel v aute profirepra, nejdriv to byla Eminence Delta 12LF
[ Link ] a potom BC Speakers 15PS100
[ Link ] , coz uz je velmi slusny basak. Oboji melo precizne odladenou ozvucnici a v mistnosti, resp. venku hralo vyborne. Ovsem V AUTE ani jedna z techto beden nepresvedcila...nedokazu si to vysvetlit, mel jsem k primemu srovnani jeste Focal Access 33A, kteremu by to BCcko melo s prehledem nakopat prdel, ovsem bylo tomu uplne obracene, Focal jej prehral ve vsech smerech. Testovano na zesilovaci 500W, impedance obou repro byla 4 ohmy. Proto jsem si ted na kraval poridil Sonic-12 a ten tlak je neskutecny. Proto muj zaver je, ze profirepra do auta NE.

Tunere: Urážet a nadávat si nemusíme, to zvládnou bastlíři. Jde o to, že oni tvrdí, že veškerá AH technika jsou mrdky na hovno od někad z číny. A že jediný a pravý je PA. Nikdo netvrdí, že PA za nic nestojí, spíš naopak. Ale je určený k trošku něčemu jinýmu, podle mě ne do auta. Dát si ho tam může, kdo chce, to je jeho věc. Já v kufru ale 200 litrů vozit nehodlám, a ani nemůžu.
tuner: ja se nesmal ani tak tematu jako spis jednostranny zaujatosti a striktnimu odmitani vseho jinyho nez PA ze strany urcitejch lidi
to samy jako debata kdy se jista osoba snazi chvalit dexon a nechape ze kdyz s nim ma kazdej tady z fora nejakou spatnou zkusenost, tak to proste dobry nebude a hotovo - a muze si za to sam
no ja jsem napsal repra pro bezny pouziti, pokud se budu pitvat do highendu, ktery nestavim a tudiz nemuzu rict, ze bych byl nejakej expert, tak kevlar, popr. jina lehka tvrdsena sitovina. Ja bedny stavim docela dlouho na to, abych mohl neco psat :))
Sinclaira znam prave z www.zesilovace.cz ....
jinak moje poslední práce.... :
:D

jinak delal jsem hlavne zesilovače, do TW 120,140 jsem daval KD503, zesiloval plosnaky, daval silnejsi buzeni a 300W toroidy, pak to hralo uplne jinak, ale musel se dobre nastavit budici odpor predzesiku, jinak to taky obcas krasne hořelo :))
ale je fakt, že z 2x50W sin se dalo i 2x90 :P
Jinak, takhle vypadaj ty bedny teď ...
je to prava lestena dyha hrušky...

ne, uplne novy TVM188/08/8 .. a ARV3604 s novejma membrankama, tvm je jeste vyrabi..
vyhybka 1.2mm CU drat a 400V kondíky, tlumeni uhlikovym molitanem
jj vím už, nové verze jsou s PP membránou, a ARV3604 nejsou vůbec špatný,za ty peníze super , hezká čistá práce , šikulka :-)
no bedny delal truhlar, zas takovej machr nejsem, chtel jsem neco peknyho co bude dobre hrat... a taky to dobre hraje, 42-20000 +-3dB! a 90dB /1W/1m ... coz je slusny, jen ted neni poradnej zesik ten jsem prodal, setrim na onkyo...

24.10.2006, 19:45 |
Kotva Miluju hudbu a zvuk, snazim se mit doma i v aute aparaturu, ktera mi bude delat radost dobrym zvukem. Mrdam vsechny souteze jako SQ, EMMA, DBdrag a podobny picoviny, ktery maj jen jeden duvod, vytahat z blbejch lidi co nejvic penez. Souhlasim s tim co psal na amplionu sinclair, a souhlasim ve vetsine s Tunerem2.
Kotva: Sinclair pravdu ma, to ho ale nevyzdvihuje nad normalni smrtelniky jeho obcasnym chovanim na forech..
To Kotva: Mám rád taky kvalitní hudbu, mám ji snad i v autě a že by ze mě tahali tak to jen za uspokojení ze zvuku že vylepšuješ apod z jiného pohledu, když už jí mám tak se tam rád přihlásím a zkusím co dá, podle mého když se někdo s čímkoliv umístí, tak ho to těší,To samé je když hraješ jakýkoliv spor, začínáš s paintballem a kupuješ si lepší zbraň k uspokojením z výkonosti,pohodlnosti a lepšího "nástroje". Tak t vidím já z druhého pohledu.

24.10.2006, 21:20 |
Kotva ReproBoy:
S tim s tebou souhlasim, ale on toho uz hodne zazil a na hodne otazek dokaze odpovedet a uz odpovedel, tim jeho zpusob vyjadrovani neobhajuju, jen konstatuju, ze nekteri lidi proste takovi jsou...
podobne nevybiravim zpusobem vyjadrovani disponuji i nekteri mistni clenove, i kdyz maji v jadru pravdu, mnohdy se to nehodi... viz jiny thread.
jdoizo: s tveho pohledu tomu rozumim, chces si udelat v aute dobrou muziku, aby ti zprijemnila cestovani napr. a pri te prilezitosti zkusis nejakou soutez v SQ, to si neodporuje... neco jinyho je kdyz lidi topi v autech moc penez jen proto aby byli nejlepsi v tlaku... samozrejme nikoho neodsuzuju, kazdeho bavi neco... a jak se rika proti gustu...
někdo má podle mě rád tlak, tak proč si nedát 150dB , proč ne, podle mě je to to samé jako já s příjemněním cesty, dBberu to jako sport, jen to lidé berou podle méh jako jen co největší tuc tuc v autě
nekdo chce mit 150dB doma, nekdo v aute.
Podle me to je nesmysl, tahat se za tlakem, ale zas na druhou stranu je to stejny jako kdyz chcete mit 0-100 za 6s misto 10s... proste je to takovej chtic, takze kdo to chce delat, proč ne ;)
jinak ja se ze sinclairem docela huste hadam tedka :)) teda spis se do me pousti on
Hrady: Psal jsem 150 - 200l v krajních případech 200 - 250l. Samozřejmě záleží na konkrétních elektro akustických parametrech reproduktoru a najdou se i vyjímky.
rossi.x: Pro mě to ale vyznělo, že Vy naopak PA neuznáváte vůbec. Je jesné, že do auta to není to pravé ořechové díky velkým objemům, ale jejich parametry by mohli leckteré auto repro závidět.
Route 88: Striktně konkrétně já nic neodmítám a sám mám doma a v autě repro "na gumě" (v autě Hertz a doma Bowers Wilkins), ale nic to nemění na tom co jsem napsal.
ReproBoy: Hezká práce, ale prostě i repro na doma může být kvalitnější než je polypropylen s plechovým košem. Konkrétně třeba Seas a Scann speak dělají špičková repro s výbornými parametry.
Nikdy jsem nepsal, že PA je to nej na každé použití, jen to, že dnešní dlouhozdvihové repro nemají zrovna optimální parametry a je to v podstatě tahání peněz z lidí aby k tomu museli mít i několika kilovatové zesíky. Protože zvukově např. Sonic mě teda nikdy nenadchl... Ano na dBdrag budiž, ale tam nejde o poslech. Pokud by mělo jít o kvalitní poslech v autě, tak tam vyhrávají repro na gumě ale s malým X max jako je třeba Focal. To samé platí v podstatě i doma i když tam už PA některými vlastnostmi může vyhrávat - viz. případ mého známého co jsem uváděl. Opravdu ta dobré a vyrovnané podání basů od nejhlubších kmitočtů s takovou dynamikou a přesností a rychlostí jsem ještě neslyšel.
Reproboy: pokud mohu radit, tak zvaž možnosti jako Denon a nebo Yamaha - Onkyo šlo zvukově za poslední dobu docela dolů a mají slabé napájecí zdroje a zesilovače značně nestabilní. Mám několik grafů z německého Audia a jednoznačně denon a Yamaha jsou lepší v podání basů - potvrzeno několikrát poslechem.
Tuner: A čo ešte všetko šlo zvukovo dole? By ma celkom zaujímalo? A na čo všetko máš ešte grafy? By ma celkom zaujímalo? A čo ešte si počul od kamárata čo má kamaráta? Čo hovoril ten alebo onen známy? Čo si počul o značke AMS? Aj tá išla dole vodou? Alebo o značke LINN? Aj tá išla dole vodou? Alebo si absolvoval za posledný mesiac aspoň 5 slepích testov v ktorých sa zišli PA, homehifi a autohifi? Alebo sa mi to len zdá, že zas sa tu vedie diskusia o tom, ako presvedčiť 95% účastníkov fóra o tom, že vyhadzjú prachy do vzduchu? A čo koho po tom. Keď si s tých prachov ušúľajú aj cigaru, tak je to len ich a ich problém. Keď budú chcieť, tak si za svoje prachy kúpia 200 ks SL100 a ozvučia s nimi diskotéku. Proste je to o tom, že každý za tým hľadá niečo iné. A pokiaľ mu to prináša radosť, tak tvrdenia o tom, že toto je to naj a toto určite nie sú na trt...
clarion: Nic jsem nepočul od kamaráda, všechno jsou moje názory nabité praxí a vzhledem k tomu, že dělám pár let v hifi studiu, tak jsem měl možnost si poslechnout už ledacos (v podstatě vše co je na našem trhu) a autohifi je taky můj koníček a po srazech jsem taky pár instalací slyšel. grafů mám doma dost a dost...
Mimochodem nevím kolik z Vás zná např. německý časopis Klang Ton, kde repro mají perfektně naměřené a dá se podle toho velmi dobře vybrat co člověk ke konkrétnímu účelu potřebuje.
A samozřejmě jsou firmy, které jdou s vývojem do předu ať už je to LINN, Focal, Bowers Wilkins, Dynaudio a další. Spíš jsem měl na mysli firmy jako Alpine - špičkové jednotky kromě F1 už nekoupíš, EISOvý woofer mě taky nenadchnul nehledě na právě jeho parametry (nízká citlivost, vysoké pohyblivé hmoty).
Je jasné, že každému se líbí taky jiný zvuk a má jiný vkus, ale prostě tohle mě nepřipadá jako cesta správným směrem. Jen jsem chtěl vědět, jestli někdo jiný zdílí podobný názor.
Tunere: Ten woofer jsem tam zmínil hlavně kvůli tý citlivosti, trošku je popíchnout, pro ně je tam citlivost asi jedinej parametr. A taky mě pobavilo, jak všichni vědí, jak ta SWX hraje, aniž ji viděli nebo věděli že to SWX vůbec je. Citlivost má mizernou, to je bez debaty, ale EISU asi nedostal proto, že ho vylosovali :-) Jestli recenze na něj je aspoň z poloviny pravda, tak ho moc chci! Možná je drahej, snobskej, necitlivej, naleštěnej, ale z pohledu objemu velmi praktickej. Horší to bude ještě s pohonem. :-)
rossi.x: Však jo - takový lidi (děti) taky nemusím a ať jim předložíš jakoukoliv značku tak je všechno špatně. proto jsem chtěl o tom podiskutovat tady a ne s nima :o)
Když vidím jak se někdy získává EISA, tak to raději nebudu komentovat. určitě má výhodu malého objemu, ale vyžaduje krmení, já ho slyšel s jeho vlastním zesíkem - digitál z tý nový řady a moc mě to teda neoslovilo. Ale je fakt že záleží na vkusu každého jedince.
V kolika litrech byl? A co tě neoslovilo?
V kolika litrech to nevím, ale bylo to v předváděčce dovozce AI. Objem Ti od zástupce můžu zjistit. Zvukově je takový hodně "suchý" a jakoby monotóní. Byl to můj subjektivní pocit. Bohužel jsem sebou neměl vlastní Cd, takže úplně objektivní testování to nebylo.
Doporučenej je kolem 20 litrů. Tak si to poslechni ještě s cd co znáš a napiš třeba na mail.
No já jsem z Plzně, takže do Blanska to mám docela kus :o) Slyšel jsem to teď na výstavě v Praze - byl jsem tam v pátek a byl čas se zavřít v autě.
obecne... smeju se forme diskuze, ne obsahu
at ma v aute kazdej co chce, doma taky
pokud nekdo neco mrd* tak maximalne ja vulgaristy ktery jsou drobatko zahledeny nekam a neuvazujou o souvislostech
pokud budu chtit behat, budu behat a koupim si na to boty na beh a nebudu pouzivat co mi nedovoli pravidla, stejne tak emma a dbdrag, pokud mam na dbdrag pouzivat normalni repro urceny do auta, tezko budu delat 100l box pro 1 pa repro, protoze jsem limitovanej nejakejma pravidlama TECKA
to ze je tohle lepsi a tamhleto stoji za h***o je mi uplne jedno (pa x ne-pa) - viz. pravidla /az to bude fuk, postavim exponencialni box a bude vymalovano :-)/ zatim ho do danyho prostoru v dany kategorii na dBDragu nenacpu, az povoej jakykoli repro, pujdu se podivat po lehkejch papirakach s vysokou citlivosti TECKA
Tuner#2 : ve dverich mam taky hertz
Kotva : jinak ty picoviny jako dBDrag ber jako sport, pred autonehodou jsem chodil do posilovny, behal a jezdil na kole; dneska soutezim v dBDragu

25.10.2006, 15:11 |
Cenda Tuner - v tej predvadecce hraje naprosto strasne, poslouchal jsem ho loni, letos jsem do toho nemel vubec chut (ze by snad s tim neco udelali). Odmital jsem verit, ze by mel takhle hrat. Pak jsem slysel 10" u Alla to je uplne o necem jinym!
Cenda: To je taky možné. Ona třeba předváděčka od Basysu s Focal Utopie BE je tragédie i díky zesíkům Pioneer a když jsem slyšel Utopie BE u CRXmana na tuším Braxu, tak to byla paráda... Vždy záleží na konkrétní instalaci, ale to je i doma - bedna v rohu blbě umístěná taky hraje na houby - musí se hledat optimální místo.

25.10.2006, 15:43 |
Cenda jiste, ale pro blbou instalaci/zesik neodsuzuj menic samotnej.
Cenda: Mě se nelíbí ani jeho parametry - což hanili konec konců i v testu, ale je fakt, že může zvukově překvapit v dobře navržené ozvučnici.

25.10.2006, 16:23 |
Kotva Route88: tohle je a bude rozhovor o nicem, protoze kazdy z nas uznava jiny hodnoty. A duvod proc jsem v minulem prispevku pouzil ta vulgarni slova je jednoduchy, vzdy kdyz ctu nejakou takovou diskuzi, viz link nahore, vari se ve me krev. To co psal sinclair napr. o napajecich kabelech, jejich naprosto zbytecnemu predimenzovani, atd... s tim uplne souhlasim. Ne proto, ze to napsal on, ale proto, ze si to myslim ja. Jde opravdu o bezpecnost? nebo o prachy? Kilowaty, kilowaty, kilowaty.... Silnejsi aku, samozrejme od stingra, kapacitor, kabelaz jak od VVN, a zakonci to zes s bidnou ucinosti a sub s jeste horsi citlivosti.... jestli tohle je sport tak....
To neni utok na tebe, proste to ze mne muselo ven....
potrebuji jen neco na normalni poslech, me bude momentalne stacit onkyo 9211 2x60RMS, ono to bude mit RMS tak 2x35 real, ale me to fakt staci. Preci jen bydlim v panelaku, sum bude minimalni a zkresleni taktez. Kvalita za pakatel.

26.10.2006, 09:16 |
Cenda Tuner - asi tak...
ReproBoy: Údaje o výkonech u těhdle firem celkem sedí i podle výsledků měření v testech, takže to těch 60W sinus bude mít. Já bych spíš šel do denona a to buď PMA - 500 za 6.990,- a nebo PMA - 700 za 10.990,-. I ten levnější je plně srovnatelný s Onkyem a charater zvuku je u Denona vyrovnanější, s lepší dynamikou na basech. neporovnával jsem zrovna tyhle dva, ale průřez AV reseiverů a dražších zesíků má plně zmapovaný a svůj charakter si udržují napříč spektrem výrobků. Koukni na :
[ Link ]

26.10.2006, 12:43 |
Kotva ReproBoy: Jedna z poucek praví, ze idelani zesilovac se chova jako vodic, kterym signal, zesileny na potrebnou uroven projde beze zmeny. Pokud chces jen zesilovac, integrac, zkus si poslechnout NAD 320 (nebo 320BEE), stoji kolem 10k a za tu cenu myslim nema konkurenci a teto poucce se velmi priblizuje. Kvalita zesileneho signalu je ovsem zavisla na jeho primarnim zdroji, tedy CD prehravaci. Kazdopadne tomuto zesilovaci nechybi dynamika, diky ktere vyborne zvlada impulzni odezvy, nelouda se.
Jinak jestli chces dvoukanalovej receiver, tak s Denonem, jak ti radi Tuner2, urcite taky chybu neudelas. Je to o tom si to poslechnout, nejlepe s bednama co mas doma, a nejlepe v podminkach, ve kterych to budes poslouchat, tedy ve tvoji poslechovce. At vis, do ceho jdes :)